Herman

Reserveren noodzakelijk

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur, maar het coronavirus is er ook nog steeds.  We hanteren daarom de geldende protocollen. De belangrijkste punten daarvan zijn de volgende:

 • Vooraf reserveren en betalen is zeer dringend gewenst.
 • De 1,5 meter afstandsregeling wordt gehanteerd. Daarvoor nemen wij maatregelen in de concertruimte.
 • Betaling bij voorkeur vooraf op onze bankrekening.
 • Betaling per PIN is mogelijk, maar zal lastig zijn in verband met het hanteren van de nodige fysieke beschermingsmaatregelen.
 • Als het niet mogelijk is om vooraf te reserveren zijn we verplicht uw gegevens (naam, adres) te noteren bij binnenkomst.
 • Uiteraard gaan we ervan uit dat u gezond bent op het moment dat u het concert bezoekt.

Lidmaatschap en het reserveren van plaatsen:

 • Stuur een email naar info@jazzinverdan.nl onder vermelding van:
 • Naam
 • Adres
 • Postcode/woonplaats
 • Lidmaatschap voor het seizoen 202/2021 (€50) ja/nee
 • aantal gewenste zitplaatsen voor 6 september.

Na uw reservering sturen we u een betalingsverzoek.

 

coronavirus_cdc_2871

Ad Colen opent seizoen 2020/2021

Het concert van het Ad Colen Quintet stond oorspronkelijk gepland voor zondag 7 juni. Door de coronamaatregelen hebben we besloten om het te verplaatsen, en als nieuwe datum is nu zondag 6 september gepland. Daarmee trappen wij het nieuwe seizoen 2020/2021 af. We hopen u op (aan)gepaste wijze weer de prachtigste jazz en geïmproviseerde muziek te kunnen bieden.

Zondag 6 september 2020, 16.00 uur (entree € 18,00):  Ad Colen Quintet

Veel musici laten zich inspireren door de zang van vogels, van componist Olivier Messiaen tot jazzmaestro Eric Dolphy. Ook in Nederland zijn er momenteel veel vogelaars onder de jazzmuzikanten. Tenorsaxofonist Dick de Graaf vergastte ons met zijn New Quartet al eens met composities waarvoor vogels de inspiratie vormden, en nu is zijn jongere collega Ad Colen aan de beurt. Al jaren zoekt hij  verschillende vogellijnen uit, schrijft ze voor zover mogelijk op en probeert ze te verwerken tot nieuwe composities. Als de vogelklanken vertraagd worden met de moderne technieken, ontvouwen zich weer heel nieuwe klanken en melodische lijnen, die vrij en grillig van stijl, melodie en ritme zijn. Op de debuut-cd van zijn Quintet, A Bird’s Eye View, is te horen hoe natuurlijk het allemaal klinkt. De groep op dit veel geprezen album bestaat verder uit Mike Roelofs (piano, Fender Rhodes), Rogier Hornman (cello), Dion Nijland (bas) en Yonga Sun (drums).

 

Nederland, Utrecht, 19 december 2019 Ad Colen, saxofonist Foto: Merlijn Doomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

Ad Colen (foto: Merlijn Doomernik)

Concert Ad Colen afgelast

Hoewel het kabinet het toestaat om vanaf 1 juni concerten en theatervoorstellingen (met maximaal 30 personen) te laten plaatsvinden, hebben we na rijp intern beraad toch besloten om het concert van het Ad Colen Quintet van 7 juni af te gelasten. We hopen dat de zomer duidelijk zal maken hoe het (culturele) leven in ons land verder zal gaan.

Als er meer duidelijk is, gaan we ook in gesprek met de groepen die in april, mei en juni bij ons zouden hebben opgetreden. Want afgelasting betekent voor ons geen afstel. Mogelijk kunnen we een van de groepen al strikken voor een concert op 6 september (want die datum hebben we gereserveerd om het seizoen 2020/21 te openen). We houden u op de hoogte van de vorderingen hierin.

De andere drie concerten van het najaar hebben wij al geboekt, en we hopen ze (in een anderhalvemeteropstelling) door te kunnen laten gaan. Het zijn dan ook drie absolute topconcerten:

4 oktober ICP Orchestra

1 november Jasper Blom Boy Edgar Prijs Tour (Quartet met als speciale gast pianist Pablo Held)

6 december Van Binsbergen Playstation

 

Bird's Eye View