Herman

Artvark komt met slidesaxofoons!

Artvark is een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt! Artvark meandert door muzikale tradities en beweegt zich over het podium volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist. Rolf Delfos (altsax), Bart Wirtz (altsax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax) mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, creatief en origineel geluid: de sound van Artvark! Vorig jaar kwam een nieuwe cd uit van de groep, Mother of Thousand, de tiende maar liefst, die omschreven wordt als ‘een soundtrack voor de ultieme roadtrip’. Daarop gingen ze onder meer aan de slag met saxfoon-curiositeiten als de slide-saxofoon en de Swanee-saxofoon (die met een schuif in plaats van met kleppen worden bediend) en originele saxofoons van de maker zelf, Adolphe Sax, uit de jaren 1860. Inmiddels is bekend dat deze bijzondere instrumenten  meekomen naar Zaandam!  Komt dat dus zien en horen op zondag 5 juni, om 16.00 uur.

 

aff 2022-06-05 ARTVARK SAXOPHONE QUARTET-pagina001

Eten in de kerk!

Na afloop van het concert van aanstaande zondag (5 juni) met Artvark, is er de mogelijkheid om in de Vermaning (aan een lange tafel) te blijven eten. Restaurant Verrassing aan de Zaan zit dan bomvol met twee grote gezelschappen, maar biedt de jazzliefhebbers wel een heerlijk vegetarisch driegangenmenu aan voor € 29,50 p.p. U dient hiervoor wel te reserveren – en ditmaal (ouderwets) bij ons, en niet bij Verrassing aan de Zaan. Als u vóór vrijdag 3 juni bij ons reserveert, geven wij de gezamenlijke bestelling door aa de koks.

reservering VadZ

Nieuwjaarsconcert met Fugimundi

Voor ons Nieuwjaarsconcert (op zondag 8 januari 2023) hebben we niemand minder dan Eric Vloeimans kunnen contracteren. Over de beroemdste trompettist van Nederland hoeven we u niet veel te vertellen. Met zijn volstrekt unieke trompetstijl, zijn uitgekiende melodieuze composities en zijn flamboyante kledingstijl (inclusief de schoenen die Hugo de Jonge van hem heeft afgekeken) is hij tot ver buiten onze landsgrenzen bekend. Een van de eerste groepen waar hij furore mee maakte, was Fugimundi, een trio met gitarist Anton Goudsmit en pianist Harmen Fraanje. De groep nam zelfs een legendarisch live-album op in de beroemde jazzclub Yoshi’s in San Francisco, waar het publiek hoorbaar openstond voor hun unieke kamerjazz. Toch besloten de drie muzikanten om hun vleugels uit te slaan in andere groepen en gaven ze er in 2011 de brui aan. Dat Fugimundi niet definitief ten grave was gedragen, blijkt nu. De groep is weer nieuw leven in geblazen, en met drie toppers die in tien jaar tijd alleen maar verder gegroeid zijn, zal het trio voor een spetterend begin van het jaar 2023 bij Jazz Inverdan zorgen. Reserveer snel, voor de Vermaning uitverkocht is!

 

Vloeimans Vermaning

Eric Vloeimans (foto: Ben Bahlmann)