nwsbrf corona 3

Concert Ad Colen afgelast

Hoewel het kabinet het toestaat om vanaf 1 juni concerten en theatervoorstellingen (met maximaal 30 personen) te laten plaatsvinden, hebben we na rijp intern beraad toch besloten om het concert van het Ad Colen Quintet van 7 juni af te gelasten. We hopen dat de zomer duidelijk zal maken hoe het (culturele) leven in ons land verder zal gaan.

Als er meer duidelijk is, gaan we ook in gesprek met de groepen die in april, mei en juni bij ons zouden hebben opgetreden. Want afgelasting betekent voor ons geen afstel. Mogelijk kunnen we een van de groepen al strikken voor een concert op 6 september (want die datum hebben we gereserveerd om het seizoen 2020/21 te openen). We houden u op de hoogte van de vorderingen hierin.

De andere drie concerten van het najaar hebben wij al geboekt, en we hopen ze (in een anderhalvemeteropstelling) door te kunnen laten gaan. Het zijn dan ook drie absolute topconcerten:

4 oktober ICP Orchestra

1 november Jasper Blom Boy Edgar Prijs Tour (Quartet met als speciale gast pianist Pablo Held)

6 december Van Binsbergen Playstation

 

Bird's Eye View

Online van muziek genieten tijdens de coronacrisis

In de vorige Nieuwsbrief wezen we u al op diverse mogelijkheden om online van muziek te genieten die aansluit bij onze programmering. Op YouTube staat bijvoorbeeld de prachtige documentaire Hi There, Sean Bergin van regisseur Remy Vlek die we ooit in Serah Artisan hebben vertoond, met aansluitend een prachtig tribute-concert (in juni 2014).

Zangeres Kristina Fuchs is een van de initiatiefnemers van een kleinschalige mini-concertserie in Amsterdam Noord, Noorderheim, die door regisseur Saskia van der Heuvel worden vastgelegd.

En verder zijn zo’n beetje alle muzikanten die ooit bij ons hebben opgetreden wel bezig met live streaming en andere activiteiten om het hoofd boven water te houden. Google vooral op uw favoriete musicus en draag ook financieel iets bij aan de instandhouding van een unieke muziekvorm!

Daarnaast is er een Noodfonds Muziek in het leven geroepen door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Spotify heeft toegezegd dat ze elk gedoneerd bedrag verdubbelen. We juichen dit initiatief uiteraard  van harte toe.

 

Hi There (2)

 

Jazz Inverdan ontvangt subsidie voor PA-installatie

Temidden van alle ellende van afgelaste concerten ontvingen we gelukkig ook nog goed nieuws. Hoewel de meeste groepen akoestisch  spelen in de prachtige Vermaning, is het af en toe nodig om wat (minimale) versterking in te zetten. Tot nu toe konden we dat faciliteren door ergens apparatuur te lenen of te huren. Maar dankzij een gehonoreerde subsidieaanvraag zal er binnenkort een nagelnieuwe PA-installatie van onszelf aanwezig zijn voor dat doel. Het Honig Laan Fonds schonk ons namelijk een mooi bedrag om dit mogelijk te maken. We zijn het fonds uiteraard zeer erkentelijk voor deze royale geste!

 

Shure microfoon