Bijzonder muziektheater: Het Vijfde Seizoen

Mimespeler Teo Joling werkt graag met musici uit de jazz en geïmproviseerde muziek. In het verleden maakte hij voorstellingen met onder meer Maarten Altena (‘Ploink’), Sean Bergin (‘Wortelgok’) en Maurice Horsthuis (‘Willem de Zwijger’). Op de legendarische dubbel-lp ‘Concerts for Eyes’ is de muziek een aantal van deze bijzondere producties samengebracht. Teo Joling is nu terug met de nieuwe muziektheatervoorstelling Het Vijfde Seizoen. Hierin werkt hij samen met de klassieke violiste Heleen Hulst en pianist/organist Guus Janssen (onder meer bekend van het ICP Orchestra). Het gegeven is even simpel als intrigerend: Een acteur gaat een opslagplaats van rekwisieten binnen en ontmoet daar een vrouw die De Vier Jaargetijden van Vivaldi speelt. Vreemd, want de deur zat op slot. Ze loopt weg, hij volgt haar en komt in scènes die hij lang geleden heeft gespeeld. In de Winter gaat het mis, de temperatuur stijgt, de wind verwarmt het water en de muziek herhaalt zich. Ze staan voor het donkere Vijfde Seizoen. Aan de overkant ligt de Lente. Hoe komen ze daar?

Zondag 3 maart a.s. kunt u de bijzondere voorstelling aanschouwen in de Vermaning, aanvang, zoals gebruikelijk 16.00 uur.

 

Vijfde Seizoen Hulst Joling