Maarten Hogenhuis presenteert nieuwe cd

Altsaxofonist Maarten Hogenhuis dankt zijn naam en faam vooral aan de powerjazzgroep BRUUT! Dat er echter ook een subtiele, lyrische blazer in hem huist, is een goed bewaard geheim dat gelukkig af en toe met liefhebbers gedeeld wordt. Zo zagen we hem tijdens het in memoriam voor Charles Aznavour bij DWDD in oktober 2018 de versie van Hier Encore (Gisteren nog) van Paul de Munnik wonderschoon omspelen. Maar ook in zijn eigen trio doet hij harten smelten én sneller kloppen. Dat bewees hij al op een tweetal cd’s, waarvan de laatste, Mimicry, door de pers werd bejubeld. Eind vorig jaar stond hij met bassist Phil Donkin en drummer Mark Schilders opnieuw in de studio. Het album dat toen werd opgenomen, komt nu uit onder de titel Rise & Fall, en wordt met een tour langs de belangrijkste Nederlandse jazzpodia gepresenteerd. De aftrap daarvan vindt plaats bij Jazz Inverdan. Een unieke gelegenheid om Maarten Hogenhuis, die onlangs ook nog de compositieopdracht voor het North Sea Jazz Festival kreeg, te horen vóór hij te groot wordt voor ‘gewone’ jazzclubs!

Maarten Hogenhuis Trio nieuw BW

Maarten Hogenhuis Trio (foto: Ton Groot Haar)