Seizoen 2018/2019 sluit af met internationaal topkwartet

Saxofonist Paul van Kemenade omringt zich graag met diverse bezettingen en samenwerkingen. De meest gepassioneerde altist van Nederland heeft daarbij een voorkeur voor trombonisten om zijn onmiddellijk herkenbare saxofoonsound mee te mengen. In Jazz Inverdan-verband was hij al eens te horen met Louk Boudesteijn (Three Horns and a Bass) en Wolter Wierbos (Podium Trio). In het internationale topkwartet waarmee hij nu Zaandam aandoet, heeft hij de Amerikaanse ‘bone man’ Ray Anderson naast zich staan. De meervoudig winnaar van de beroemde Downbeat-poll heeft in eigen land een aantal bands onder zijn hoede, zoals de Pocket Brass Band en de Alligatory Band. Ook maakt hij deel uit van het supertrio BassDrumBone, dat onlangs zijn veertigjarig bestaan vierde. Met zijn in blues gedrenkte sound legt hij een natuurlijke link tussen vernieuwing en traditie. Op bas en drums worden de blazers bijgestaan door een gedroomde tandem: Ernst Glerum en Han Bennink. Sinds jaar en dag vormen zij de basis van het ICP Orchestra en ze kunnen elkaar blindelings vinden. Meer dan voldoende ingrediënten om op zondag 2 juni het seizoen 2018/2019 van Jazz Inverdan met een knaller af te sluiten, dus.

 

KAGB 4tet

Van Kemenade/Anderson/Glerum/Bennink (foto: Frank Schindelbeck)