Extra concert in het kader van Cultuurweekend

Op zondag 10 november presenteert Jazz Inverdan een extra concert van de groep Humph. Het gratis optreden (dat op de gebruikelijke tijd van 16.00 uur begint) bieden wij cultuurliefhebbers in de Zaanstreek aan om het podium in de Vermaning eens te komen besnuffelen. Uiteraard zijn onze vaste bezoekers meer dan welkom!  Op de site van Zaans.nl kunt u zien wat er allemaal nog meer aan moois te doen is tijdens het weekend van 9 en 10 november.

Het is alweer een tijd geleden dat de groep Humph op ons podium te bewonderen was. In de tussentijd is er een wisseling van de wacht geweest, want drummer Dirk van Leijden vond het na vijftien jaar tijd om zijn muzikale bakens te verzetten. Al snel werd een opvolger gevonden in de vorm van George van Heeteringen. In juni van dit jaar ging de vernieuwde kwartetbezetting in première tijdens een vertoning van de documentaire De Zaanstreek (1927) in filmtheater De Fabriek. Humph improviseerde daarbij een geheel eigen soundtrack. Het repertoire van de groep bevat nog steeds uit schitterende Nederlandse jazzklassiekers van Theo Loevendie, Misha Mengelberg, Leo Cuypers en Paul van Kemenade, maar sinds enige tijd gebruikt het viertal ook oude geuzenliederen als uitgangspunt voor improvisaties. Humph bestaat verder uit Ditmer Weertman (altsaxofoon en klarinet), Herman te Loo (sopraan-, alt- en tenorsaxofoon) en Joop Slager (bas).

 

aff 2019-11-10 HUMPH, webversie 02-pagina001