Prijswinnaar Jasper van ’t Hof bij Jazz Inverdan

Aanstaande zondag (3 november) presenteren wij vol trots de winnaar van Nederlands belangrijkste jazzprijs! Het leek er lang op dat pianist Jasper van ’t Hof de eeuwig miskende muzikant in eigen land zou blijven. Buiten Nederland wereldberoemd, maar veel te weinig op de Nederlandse podia te horen. Aan dat laatste komt nu definitief een eind met de tour om te vieren dat hem de Buma Boy Edgar Prijs 2018 ten deel viel. Een terechte erkenning voor een podiumbeest dat al zijn hele carrière lang op zoek is naar nieuwe wegen, soms met elektronische hulpmiddelen, soms puur akoestisch. Hij werkte met nationale en internationale grootheden als drummer Pierre Courbois, saxofonist Archie Shepp en gitarist Philip Catherine. Voor de feestelijke tour gaat hij op pad met een subliem trio, waarin hij zijn vaste baspartner Stefan Lievestro koppelt aan de jonge drummer Jamie Peet. Die gooit behalve een gedegen kennis van de jazztraditie ook breakbeats en hiphop-grooves in de strijd. We kunnen van alles van dit triumviraat verwachten, maar één ding weten we zeker: saai wordt het nooit. Bezoekers aan zijn sublieme soloconcert in de Vermaning (in april 2016) kunnen erover meepraten.

 

aff 2019-11-03 JASPER VAN T HOF BE TRIO, webversie 02-pagina001