Cultuurweekend bij Jazz Inverdan met Humph

Het Zaans Cultuurweekend op 9 en 10 november 2019 geeft het startschot voor twee maanden extra aandacht voor de rijke cultuur in de Zaanstreek. Het weekend wordt georganiseerd door Stichting Marketing Zaanstreek samen met bijna 25 culturele organisaties en maakt het aantrekkelijk nieuwe culturele plekken en initiatieven te ontdekken. De Vermaning is een van de deelnemende podia en in dat kader biedt Jazz Inverdan een gratis concert aan van Humph.

Het Zaans Cultuurweekend luidt tevens een spaaractie in waarbij je in november en december met elk bezoek aan een deelnemende organisatie een Cultuurstempel spaart. Volle spaarkaarten geven kans op het winnen van mooie cultuurprijzen. Op Zaans.nl zijn alle extra activiteiten in het Cultuurweekend op 9 en 10 november, uitleg over de spaaractie en de prijzen en de deelnemende organisaties te vinden.

Het is alweer een tijd geleden dat de groep Humph op ons podium te bewonderen was. In de tussentijd is er een wisseling van de wacht geweest, want drummer Dirk van Leijden vond het na vijftien jaar tijd om zijn muzikale bakens te verzetten. Al snel werd een opvolger gevonden in de vorm van George van Heeteringen. In juni van dit jaar ging de vernieuwde kwartetbezetting in première tijdens een vertoning van de documentaire De Zaanstreek (1927) in filmtheater De Fabriek. Humph improviseerde daarbij een geheel eigen soundtrack. Het repertoire van de groep bevat nog steeds uit schitterende Nederlandse jazzklassiekers van Theo Loevendie, Misha Mengelberg, Leo Cuypers en Paul van Kemenade, maar sinds enige tijd gebruikt het viertal ook oude geuzenliederen als uitgangspunt voor improvisaties. Humph bestaat verder uit Ditmer Weertman (altsaxofoon en klarinet), Herman te Loo (sopraan-, alt- en tenorsaxofoon) en Joop Slager (bas).

Campagnebeeld_web_h1000px