Wonderschone wereldjazz van Arifa

Bij een eerder optreden in Serah Artisan maakte de groep Arifa diepe indruk op de aanwezigen. De melancholieke melodieƫn, afgewisseld met opzwepende ritmen en avontuurlijke, onverwachte wendingen, maakten de muziek tot een waar feest. Klarinettist Alex Simu (afkomstig uit Roemeniƫ), de klassiek geschoolde Duitse pianovirtuoos Franz von Chossy en de Turks-Nederlandse slagwerker Sjahin During brengen hun brede muzikale roots mee in hun composities. Invloeden uit de jazz, de volksmuziek van de Balkan, Turkije en de Arabische wereld en een uitgekiend improvisatietalent maken het trio volstrekt uniek. Het is een tijdje stil geweest rondom Arifa, want de leden hadden het druk met andere projecten. Zo schreef Alex Simu muziek voor de WF Hermans-verfilming Beyond Sleep (waarvoor hij een Gouden Kalf kreeg), tourde Franz von Chossy met zijn Trio en Quintet en ging Sjahin During met zijn veelkleurige slagwerk een succesvolle samenwerking aan met de Namibische zangeres Sishani. Maar nu is Arifa weer helemaal terug met de nieuwe cd Secret Poetry, die op lovende recensies in de pers kon rekenen. Op zondag 1 december kunt u de wonderschone wereldjazz bewonderen bij Jazz Inverdan. Het concert begint om 16.00 uur en de entree bedraagt 18 euro (bezoekers van het festival Jazz in de Winkel hebben gratis toegang).

 

arifa salt lake trio edit

Arifa