Nieuwjaarsconcert met New Rotterdam Jazz Orchestra

Van een Nieuwjaarsconcert van Jazz Inverdan mag u iets bijzonders verwachten, en we zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om een spectaculair ensemble te boeken. Het New Rotterdam Jazz Orchestra (NRJO) is een all-starorkest met een groot aantal sterkhouders uit de jazzscene van de Maasstad. Met twaalf man is het bijna een big band, maar dan wel met minder voor de hand liggende instrumenten als fluit, hoorn en tuba in de gelederen. Het orkest speelt muziek van eigen hand, maar werkt ook graag met gasten. De lijst van projecten uit het verleden is ronduit indrukwekkend te noemen. Zo stond gitarist Anton Goudsmit al eens met ze op de bühne, maar deelden de Rotterdammers ook het podium met internationale grootheden als saxofonist Joshua Redman en het trio Phronesis. Voor het nieuwe project VERS!  wordt het NRJO bijgestaan door de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte en de Italiaanse accordeonist Simone Bottasso. Dit zei de Volkskrant over de live-cd met Anton Goudsmit: ‘Feestelijke jazz, vanuit de tenen gespeeld, maar altijd met een brede grijns. Het spelplezier spat ervan af.’

Het NRJO bestaat uit Angelo Verploegen, Rob van der Wouw (trompet), Efe Erdem (trombone), Jasper Arts (hoorn), Frans Cornelissen (tuba), Miguel Boelens, Bart Wirtz, Cyrille Oswald, Nils van Haften (saxen, fluit), Jelle Roozenburg (gitaar), Johan Plomp (bas) en Mark Schilders (drums)

Op zondag 5 januari staat het podium van de  Vermaning vol met dit 14-koppige orkest. De toegangsprijs blijft ook in het nieuwe jaar 18 euro (12 euro voor leden). Via info@jazzinverdan.nl kunt u reserveren – ook voor het heerlijke Italiaanse driegangenmenu (à 20 euro) na afloop van het concert.

aff 2020-01-05 NEW ROTTERDAM JAZZ ORCHESTRA, kleurversie 02-pagina001