Kijkgenot om de corona-verveling te verdrijven

We kunnen ons voorstellen dat de verveling bij uw gedwongen thuisisolatie van tijd tot tijd zal toeslaan. Gelukkig zijn er online heel wat mooie jazzconcerten te zien en documentaires te bekijken. Allereerst is er de onvolprezen serieĀ  Jazzhelden: korte documentaires (van een half uur) over ruim honderd van de allergrootste nog levende Nederlandse jazzmuzikanten, van Ab Baars tot en met Yuri Honing (alfabetisch gezien). Op Vimeo staan sinds kort twee prachtige documentaires van Jellie Dekker over de aartsvaders van de ICP: Misha Mengelberg (Afijn) en Han Bennink (Hazentijd). En wie graag een geheel concert met eigentijdse jazz wil bekijken, kan terecht op het tv-kanaal van het Bimhuis.

 

Ab Baars Trio

Ab Baars Trio (foto: Camilla van Zuylen)