Ad Colen opent seizoen 2020/2021 – Home

Ad Colen opent seizoen 2020/2021

Het concert van het Ad Colen Quintet stond oorspronkelijk gepland voor zondag 7 juni. Door de coronamaatregelen hebben we besloten om het te verplaatsen, en als nieuwe datum is nu zondag 6 september gepland. Daarmee trappen wij het nieuwe seizoen 2020/2021 af. We hopen u op (aan)gepaste wijze weer de prachtigste jazz en geïmproviseerde muziek te kunnen bieden.

Zondag 6 september 2020, 16.00 uur (entree € 18,00):  Ad Colen Quintet

Veel musici laten zich inspireren door de zang van vogels, van componist Olivier Messiaen tot jazzmaestro Eric Dolphy. Ook in Nederland zijn er momenteel veel vogelaars onder de jazzmuzikanten. Tenorsaxofonist Dick de Graaf vergastte ons met zijn New Quartet al eens met composities waarvoor vogels de inspiratie vormden, en nu is zijn jongere collega Ad Colen aan de beurt. Al jaren zoekt hij  verschillende vogellijnen uit, schrijft ze voor zover mogelijk op en probeert ze te verwerken tot nieuwe composities. Als de vogelklanken vertraagd worden met de moderne technieken, ontvouwen zich weer heel nieuwe klanken en melodische lijnen, die vrij en grillig van stijl, melodie en ritme zijn. Op de debuut-cd van zijn Quintet, A Bird’s Eye View, is te horen hoe natuurlijk het allemaal klinkt. De groep op dit veel geprezen album bestaat verder uit Mike Roelofs (piano, Fender Rhodes), Rogier Hornman (cello), Dion Nijland (bas) en Yonga Sun (drums).

 

Nederland, Utrecht, 19 december 2019 Ad Colen, saxofonist  Foto: Merlijn Doomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

Ad Colen (foto: Merlijn Doomernik)