Guus Janssen neemt cd op in Vermaning

Als er één muzikant is die verknocht is geraakt aan het orgel van de Vermaning, dan is het Guus Janssen wel. Vorige week (op 24 en 25 november) maakte hij daarom opnamen aan de Westzijde voor een soloalbum met het Künckel-orgel uit 1782. Wanneer de plaat gaat verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. De opnames moeten nog worden gemixt en er moeten keuzes tussen de verschillende takes worden gemaakt. Wel kunnen we vast melden dat het waarschijnlijk een mengsel zal worden tussen serieuze stukken en momenten waarop de organist ‘aan het keten’ was, zoals hij het zelf formuleert. We houden u uiteraard op de hoogte. Misschien komt het nog wel tot een cd-presentatieconcert…

guus-janssen orgel

Guus Janssen achter het Künckel-orgel (foto: Ben Bahlmann)