Afscheidstournee Corrie van Binsbergen – Home

Afscheidstournee Corrie van Binsbergen

Remise is de titel van het laatste programma dat gitariste/componiste Corrie van Binsbergen met haar groep Playstation brengt. Ze heeft namelijk besloten om haar gitaar (voorlopig?) aan de wilgen te hangen. Daarom trekt ze nog éénmaal met dit achtkoppige orkest door het land, en natuurlijk heeft Jazz Inverdan ze geboekt. Zoals de naam van deze supergroep al doet vermoeden, is de muziek die Van Binsbergen voor het octet heeft gecomponeerd lekker speels. Invloeden uit rock, funk en moderne kamermuziek, met een flinke scheut Zappa op z’n tijd, en natuurlijk flink wat ruimte voor improvisaties. De bezetting kent immers louter topinstrumentalisten: rietblazers Miguel Boelens (DiMaMi, New Rotterdam Jazz Orchestra) en Mete Erker (Estafest, Linden), hoornist Morris Kliphuis (Kapok), trombonist Joost Buis, pianist Albert van Veenendaal en de ritmesectie die in september al te horen was bij Ad Colen: Dion Nijland (bas) en Yonga Sun (drums). Op een tweetal cd’s is te horen waarom de landelijke pers de groep al heeft ingeschaald bij de top van de Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek.

De groep strijkt op zondag 6 december neer in de Vermaning aan de Westzijde in Zaandam. Daar spelen ze twee aparte shows van een uur, om 16.00 en om 17.30. De vroege show is wat meer introspectief met, naast nieuw werk, stukken van de cd Tales Without Words. De late show is meer outgoing met onder meer stukken van de eerste, energieke cd Live.

Kaarten kosten  € 18,00 (leden van Jazz Inverdan en de jeugd van 12 t/m 18 jaar betalen € 12,00; kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang). Reserveren is verplicht, vanwege de coronamaatregelen. Stuur daarvoor een mail naar info@jazzinverdan.nl. Geef daarbij aan voor welk tijdstip u kiest. En wees er snel bij, want de kaartverkoop ligt al aardig op stoom!

Helaas is de Verrassing aan de Zaan nog steeds gesloten, en valt er dus niks te eten en te drinken. U mag echter wel zelf een flesje water meenemen.

 

corrie-van-binsbergen_2018_©carinverbruggen_03

La Van Binsbergen (foto: Carin Verbruggen)