Video

jazzhelden-logo

 

 

 

 

 

 

 

Op de site Jazzhelden staan korte documentaires over belangrijke Nederlandse jazzmuzikanten, van Ab Baars tot Yuri Honing, van alle generaties en leeftijden. Klik op het bovenstaande logo om de link te openen.

Bij het Nieuwjaarsconcert op 5 januari 2020 is het New Rotterdam Jazz Orchestra te bewonderen, met hun nieuwe programma VERS. Gasten zijn de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte en accordeonist Simone Botasso. Hier is een voorproefje van het programma:

De wonderschone lyriek van het trio Reijseger/Fraanje/Sylla is volstrekt uniek. Op 2 februari zijn ze te zien bij Jazz Inverdan. Hier is een stuk uit een optreden bij Vrije Geluiden uit 2015:

 

Hier is Mixing Memory and Desire, bijeengepropt in de beroemde platenzaak Concerto in Amsterdam. Op 1 maart geven we ze de volle ruimte in de Vermaning:

 

Bandleider en bassist Egon Kracht vertelt over de totstandkoming van zijn New World Quartet, dat op 5 april te bewonderen is bij Jazz Inverdan:

 

Het trio Omnibus van bassist Ernst Glerum speelde in 2017 tijdens de Groninger ZomerJazzFietsTour in het kerkje van Oostum. Op 3 mei staat de groep in onze eigen kerkgebouw, de Vermaning:

 

Saxofonist Ad Colen sluit op 7 juni het seizoen af. Hij laat zich inspireren door vogelzang. Hier is de ‘Winterkoning’: