Video

jazzhelden-logo

 

 

 

 

 

 

 

Op de site Jazzhelden staan korte documentaires over belangrijke Nederlandse jazzmuzikanten, van Ab Baars tot Yuri Honing, van alle generaties en leeftijden. Klik op het bovenstaande logo om de link te openen.

Van de nieuwe bezetting van het Franz von Chossy Quintet (die op 4 september Jazz Inverdan aandoet) is nog geen beeld beschikbaar. Hier hoort u hoe ze tien jaar geleden klonken:

Van Optophobia is er geen bewegend beeld, maar de muziek zegt genoeg. Op 2 oktober hoort u ze in Zaandam:

Op 6 november komt Tijn Wybenga laten horen waarom hij al een grote internationale prijs in de wacht sleepte. Hier is zijn AM.OK in het Bimhuis:

Driemaal is scheepsrecht. Na afgelastingen en verplaatsingen kunt u op 4 december eindelijk genieten van het eigenzinnige Orquesta del Tiempo Perdido:

Het trio Fugimundi verzorgt het Nieuwjaarsconcert, op zondag 8 januari 2023. Hier zijn ze, in het Bimhuis in 2010, met March of the Carpenter Ants:

Dalgoo maakt op 5 februari 2023 zijn opwachting. Hier speelt de groep ‘Friendly Corpse’:

Vorig jaar speelde Sam Newbould met zijn Quintet in het Bimhuis. Uit dat optreden is dit ‘Carried to the Common’:

Hier is de trailer van de muzietheatervoorstelling ‘Wim Klein, de laatste menselijke computer’, in april op ons podium:

Het trio BaarsBuisDeman is nog zo nieuw dat er geen opnamen van zijn. Hier zijn Ab Baars en Joost Buis in het Oostenrijkse Ulrichsberg:

‘Sobremesa’ is een track van de nieuwste cd, ‘Nostalgia’ van het Tijs Klaassen Quintet. Hier speelt de groep het stuk live in Tivoli Vredenburg: