nwsbrf jan 2019

Een mooi en muzikaal 2019

Wij van Jazz Inverdan wensen al onze bezoekers en belangstellenden een mooi en muzikaal 2019. We hopen u vaak te zien bij onze concerten, en we zullen ons best doen om een zo origineel, boeiend, spraakmakend en gevarieerd mogelijk programma te bieden.

2019-300x300

Nieuwjaarsconcert met The Preacher Men

Saxofonist Efraim Trujillo is vooral bekend van de superband The Ploctones. In The Preacher Men duikt hij in een oude liefde, de Hammondorgel-jazz uit de jaren ’50 en ’60. Met Rob Mostert achter de toetsen en Chris Strik op het drumkrukje wordt de muziek verkend die door muzikanten als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson en Stanley Turrentine immens populair werd gemaakt. Smeuïge, in gospel en soul gedrenkte jazz, met de vuige klanken van het orgel, de donkerbruine saxofoonsound en soepel swingende drums. Uiteraard geeft het drietal zijn eigen draai aan het genre, zoals te horen is op de nieuwe cd, ‘Blue’ die in de zomer van 2018 uitkwam en door de pers werd bejubeld. Het hoesje is een hommage aan de prachtig vormgegeven covers van het legendarische Blue Note-label, dat in de jaren ’60 grossierde in deze ‘tenorgeljazz’. Met een bandnaam als deze moet het Nieuwjaarsconcert van Jazz Inverdan in de Vermaning wel een doorslaand succes worden.

Op zondag 6 januari  wordt om 16.00 uur aldus het nieuwe jazzjaar ingeluid. De entree bedraagt € 18,00 (leden van Jazz Inverdan en de jeugd van 12 t/m 18 jaar betalen € 12,00; kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang).

Let op: U kunt de Vermaning op zondag 6 januari alleen door de hoofdingang van de kerk bereiken, en niet via de Vertoeving. Er zal bij dit concert een bar in de kerk aanwezig zijn.

TPM Blue album cover

Winnaar Boy Edgar Prijs bij Jazz Inverdan

In december 2018 ontving pianist Jasper van ’t Hof in het Bimhuis uit handen van zijn vriend en collega Pierre Courbois de Buma Boy Edgar Prijs 2018. In de loop van 2019 gaat de laureaat zijn prijs vieren met een tournee langs de Nederlandse jazzpodia. Uiteraard mag Jazz Inverdan in dat rijtje niet ontbreken. We hebben Jasper daarom met zijn trio (met bassist Stefan Lievestro en drummer Jamie Peet) geboekt voor 9 november 2019. Het lijkt nog ver weg, maar voor u het weet, is het zover. Noteert u de datum dus vast in uw kersverse agenda!

20160403 (18) Jasper van 't Hof

Jasper van ’t Hof tijdens zijn soloconcert bij Jazz Inverdan, 3 april 2016 (foto: Ben Bahlmann)