Programma voorjaar 2020 compleet

DeĀ  programmeurs van Jazz Inverdan hebben de afgelopen tijd bepaald niet stilgezeten. Tot de zomer is er weer aan aansprekend en bijzonder programma samengesteld met bekende, minder bekende en onbekende namen. De hoge kwaliteit van alle concerten staat uiteraard buiten kijf. Na het spectaculaire Nieuwjaarsconcert op 5 januari (waarover elders in deze Nieuwsbrief meer) volgt op zondag 2 februari een optreden van het internationale toptrio van cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje en zanger/percussionist Molla Sylla – kamerjazz met een Afrikaanse inslag. Een maand later (1 maart) staat Zaankanter Jan Willem van der Ham met zijn kwartet Mixing Memory and Desire in de Vermaning, waarmee hij de muziek van het kwartet van Gerry Mulligan en Chet Baker op geheel eigen wijze onderzoekt. Ook op zondag 5 april is er alweer een baritonsax te horen, namelijk die van Jan Menu in het gloednieuwe New World Quartet van bassist en componist Egon Kracht. Hun debuut-cd heet Dances, en die titel intrigeert natuurlijk. Dat bassisten uitstekende groepsleiders en componisten zijn, bewijst ook Ernst Glerum, die met zijn Omnibus een van zijn veel te weinige podiumbeurten maakt. We sluiten het seizoen 2019/2020 af met het kwintet van de jonge tenorsaxofoon Ad Colen, die zich in zijn muziek laat inspireren door de zang van vogels. Op zondag 7 juni kunt u horen hoe dat allemaal uitpakt.

 

20191201 (04) Arifa _ Shahin During

Slagwerker Sjahin During van Arifa tijdens het laatste concert van 2019 (foto: Ben Bahlmann)