Programma voorjaar 2020 compleet

DeĀ  programmeurs van Jazz Inverdan hebben de afgelopen tijd bepaald niet stilgezeten. Tot de zomer is er weer aan aansprekend en bijzonder programma samengesteld met bekende, minder bekende en onbekende namen. De hoge kwaliteit van alle concerten staat uiteraard buiten kijf. Na het concert op zondag 2 februari van het internationale toptrio van cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje en zanger/percussionist Molla Sylla – kamerjazz met een Afrikaanse inslag, hebben wij het volgende gepland: Op zondag 1 maart staat Zaankanter Jan Willem van der Ham met zijn kwartet Mixing Memory and Desire in de Vermaning, waarmee hij de muziek van het kwartet van Gerry Mulligan en Chet Baker op geheel eigen wijze onderzoekt. Ook op zondag 5 april is er alweer een baritonsax te horen, namelijk die van Jan Menu in het gloednieuwe New World Quartet van bassist en componist Egon Kracht. Hun debuut-cd heet Dances, en die titel intrigeert natuurlijk. Dat bassisten uitstekende groepsleiders en componisten zijn, bewijst ook Ernst Glerum, die met zijn Omnibus een van zijn veel te weinige podiumbeurten maakt op zondag 3 mei. We sluiten het seizoen 2019/2020 af met het kwintet van de jonge tenorsaxofoon Ad Colen, die zich in zijn muziek laat inspireren door de zang van vogels. Op zondag 7 juni kunt u horen hoe dat allemaal uitpakt.

 

20191201 (04) Arifa _ Shahin During

Slagwerker Sjahin During van Arifa tijdens het laatste concert van 2019 (foto: Ben Bahlmann)