Online van muziek genieten tijdens de coronacrisis

In de vorige Nieuwsbrief wezen we u al op diverse mogelijkheden om online van muziek te genieten die aansluit bij onze programmering. Op YouTube staat bijvoorbeeld de prachtige documentaire Hi There, Sean Bergin van regisseur Remy Vlek die we ooit in Serah Artisan hebben vertoond, met aansluitend een prachtig tribute-concert (in juni 2014).

Zangeres Kristina Fuchs is een van de initiatiefnemers van een kleinschalige mini-concertserie in Amsterdam Noord, Noorderheim, die door regisseur Saskia van der Heuvel worden vastgelegd.

En verder zijn zo’n beetje alle muzikanten die ooit bij ons hebben opgetreden wel bezig met live streaming en andere activiteiten om het hoofd boven water te houden. Google vooral op uw favoriete musicus en draag ook financieel iets bij aan de instandhouding van een unieke muziekvorm!

Daarnaast is er een Noodfonds Muziek in het leven geroepen door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Spotify heeft toegezegd dat ze elk gedoneerd bedrag verdubbelen. We juichen dit initiatief uiteraard  van harte toe.

 

Hi There (2)