Seizoensopening met Reeds & Deeds – Home

Seizoensopening met Reeds & Deeds

Het seizoen 2021/22 gaat op 5 september om 16.00 van start met de daverende formatie Reeds & Deeds, die muziek van Rahsaan Roland Kirk speelt.

Tijdens zijn leven werd multi-instrumentalist Rahsaan Roland Kirk gevierd én verguisd. Hij werd bewonderd om zijn vermogen om op drie saxofoons tegelijk te spelen, maar hij werd daarom door sommigen weggezet als een circusact. Geheel onterecht, want met die drie toeters zorgde hij voor een zowel doortimmerd als avontuurlijk muzikaal verhaal dat zijn weerga niet kende. Saxofonist Frans Vermeerssen (Talking Cows, ex-Willem Breuker Kollektief) is al jaren fan van de composities van Kirk, en maakte al eens de prachtige cd One for Rahsaan, met onder meer pianist Michiel Braam in de gelederen. Toen zijn collega Bo van de Graaf  (I Compani) in Nijmegen gevraagd werd om een avond rond Kirk te organiseren, benaderde hij meteen Vermeerssen en Braam. Met saxofonist/fluitist Alex Coke, bassist Arjen Gorter (beiden ex-Willem Breuker Kollektief) en drummer Makki van Engelen (DiMaMi) ontstond het supersextet Reeds & Deeds. Het bleef niet bij een eenmalig optreden en de groep trok langs juichende zalen in Nederland en België (waar zelfs een live-album werd opgenomen). Uiteraard biedt het sextet een eigenzinnige kijk op het oeuvre van Rahsaan Roland Kirk onder het motto ‘Creatief met Kirk’. Verwacht  hartverscheurende melodieën, explosieve solo’s, onontkoombare swing en een onmisbare dosis (muzikale) humor!

Omdat Alex Coke momenteel in het buitenland verblijft, wordt hij in Zaandam vervangen door niemand minder dan Efraim Trujillo (The Ploctones, The Preacher Men).

Hoewel er ook aan de deur nog wel kaartjes kunnen worden gekocht, geven we er de voorkeur aan dat u van te voren reserveert en betaalt.:

  • Stuur een email naar info@jazzinverdan.nl onder vermelding van:
  • Naam
  • Adres
  • Postcode/woonplaats
  • Lidmaatschap  ja/nee
  • aantal gewenste zitplaatsen

Na ontvangst van de email sturen we u een betaalverzoek en is uw reservering compleet.

 

Reeds & Deeds

Reeds & Deeds (foto: Helen Arenz)