Nieuwe boekingen voor het voorjaar 2022 – Home

Nieuwe boekingen voor het voorjaar 2022

Het lijkt nog ver weg, maar het jaar 2022 dient zich sneller aan dan we denken. Daarom zijn we momenteel druk doende om het voorjaarsprogramma in elkaar te timmeren. Dat is een hele puzzel met data en de beschikbaarheid van bands en muzikanten. Twee concerten liggen nu min of meer vast, aan het einde van de rit.

Op zondag 6 maart hebben we een spectaculair jong ensemble geboekt: AM.OK van componist en dirigent Tijn Wybenga.

Het al eerder verplaatste concert van bassist Ernst Glerum en zijn trio Omnibus is nu ingepland voor zondag 3 april.

Op zondag 1 mei gaan we uitgebreid stilstaan bij het feit dat drummer extraordinaire en geboren Zaankanter Han Bennink een tweetal weken eerder de onwaarschijnlijke leeftijd van 80 zal hebben bereikt. Dat hij nog steeds even veel energie heeft als vier drummers van 20 staat buiten kijf. Hij zal in duoverband optreden met (alt)violiste Mary Oliver en in een trio met gitarist Reinier Baas en altsaxofonist ben van Gelder.

Zondag 5 juni hebben we onder het motto ‘driemaal is scheepsrecht’ het bijzondere Orquesta del Tiempo Perdido geboekt. De groep bracht onlangs een nieuwe cd uit, die door de internationale pers bejubeld wordt. Komt dat zien, nu ze nog in relatief kleine zaaltjes als de Vermaning spelen!

 

Han in de Vermaning

Han Bennink (foto: Ben Bahlmann)