Home

Bij Jazz Inverdan houden we ervan om van tijd tot tijd twee bijzondere duo’s op één middag te programmeren, voor een afwisselend programma. Met Cloudfish en Penguins Too is avontuur en verrassing gegarandeerd. Komt dus allen op zondag 7 november kijken en luisteren!

Cloudfish biedt de ongewone combinatie van de menselijke stem (Hartog Eysman) en viool (Jasper le Clercq). Het tweetal maakt wonderbaarlijke liedjes, met behulp van wat subtiele elektronica, maar improviseert er ook lustig op los. Hierdoor klinkt het eindresultaat nergens kaal, laat staan saai. Het kakelverse debuutalbum, But Is It Art? krijgt terecht lovende recensies.

Penguins Too heette in een vorig leven Two Penguins in the Desert. In 1994 kwam het verrassende debuut Jazzs van saxofonist Frank Nielander en pianist Michiel Braam uit. Beiden kregen het daarna druk met andere bands, maar in 2018 sloegen ze de handen weer ineen om met de nieuwe naam Penguins Too het album Crime op te nemen. En zoals de titel al doet vermoeden, bestaat een groot deel van het repertoire uit muziek van misdaadfilms en –series, zoals La Piovra (Ennio Morricone), Anatomy of a Murder (Duke Ellington) en The Taking Of Pelham One Two Three (David Shire). Maar ook staan er eigen composities op de lessenaars, alsmede werk van Misha Mengelberg.

 

aff 2021-11-07 CLOUDFISH EN PENGUINS TOO-pagina001