CD-presentatie Guus Janssen gaat door – Home

CD-presentatie Guus Janssen gaat door

Het was natuurlijk spannend, die persconferentie afgelopen vrijdag. Ondanks alle vervelende nieuwe maatregelen besloot het kabinet deze keer om de culturele sector te ontzien. Terecht, natuurlijk. Er vinden bij ons geen besmettingen plaats. Daarom kan het geplande, en voor ons unieke lunchconcert van Guus Janssen doorgang vinden

In november 2021 nam pianist/organist/componist/improvisator Guus Janssen, onder meer bekend van het ICP Orchestra,  een cd op het Künckel-orgel van de Vermaning op. Het resulterende album, Organ, heeft het recensentengilde tot gejubel gedreven. De Volkskrant deelde vier sterren uit en sprak van ‘grootse swing’ ‘gejoel, oprispingen en toetsengewroet’ en het Jazz Bulletin had het over een cd waarop ‘zijn hele ontwikkeling als muzikant is samengebald.’ Voor Jazz Inverdan is dit reden genoeg om Guus Janssen een jaar na de opname de gelegenheid te geven om zijn wonderbaarlijke orgelmuziek tijdens dit lunchconcert aan het Zaanse publiek te laten horen.

Op woensdag 17 november zal hij stukken van het album spelen vanaf 12.00 uur. De entree voor dit optreden bedraagt 12 euro (voor leden, de jeugd t/m 18 jaar en studenten 10 euro), en daarvoor krijgt u ook nog de prachtige cd in bezit. Reserveren kan via het gebruikelijke e-mailadres info@jazzinverdan.nl.  Vermeld hoeveel kaarten u wilt hebben, en of u eventueel lid bent. We sturen u dan een betaalverzoek.

 

Guus orgel Nieuwsbrief

Guus Janssen (foto: Ben Bahlmann)