Concert The Voice is the Matter gaat door! – Home

Concert The Voice is the Matter gaat door!

Door de nieuwe coronamaatregelen van afgelopen vrijdag, 26 november, was het improviseren voor Jazz Inverdan. Maar voor een organisatie die geïmproviseerde muziek programmeert, is dat niet zo moeilijk. Het geplande (en al eens eerder uitgestelde) concert van het kwartet The Voice is the Matter op zondag 5 december kan met wat kleine aanpassingen gewoon doorgaan. In plaats van de gebruikelijke aanvangstijd van 16.00 uur begint het concert om 15.00 uur. De groep speelt één (lange) set, zodat iedereen op tijd thuis is voor Sinterklaasavond.

We controleren bij ingang uw corona check app. Daarnaast dient u een mondkapje op te houden tot u op uw plaats zit. Bij verplaatsingen moet het mondkapje dan weer op. Mede om die reden houden we ook geen pauze. Ook zorgen we voor anderhalve meter tussen de zitplaatsen. Deze maatregelen gelden ook voor het concert van Boi Akih op 12 december.

 

aff 2021-12-05 THE VOICE IS THE MATTER-pagina001

 

Er zijn zangeressen die heel mooi liedjes kunnen zingen, en er zijn zangeressen die uitstekend kunnen improviseren. Maar vocalisten die het allebei kunnen, zijn uiterst dun gezaaid. De Amerikaanse Jodi Gilbert behoort tot die buitencategorie, al is ze in Nederland nog steeds een goed bewaard geheim. Hoe schitterend ze Ellington kon vertolken, hoorde u al eens bij de band All Ellington van Eric Boeren. Met The Voice Is The Matter treedt ze naar buiten met haar eigen muzikale wereld. Die wordt ingegeven door zinnenprikkelende improvisaties, vrolijk stemmende volksmuziek uit de Balkan en andere windstreken,  heerlijke eigen interpretaties van onbekende jazz-standards en composities van de man die haar vocale lijnen liefdevol omspeelt: rietblazer Michael Moore. Haar andere muzikale kompanen zijn de IJslandse pianist en accordeonist Kristjan Martinsson en de Israëlische bassist Omer Govreen. Laat u verrassen door dit internationale gezelschap dat stiekem zomaar in Amsterdam en omstreken woont.