Avontuurlijke muzikale reis met City Maps – Home

Avontuurlijke muzikale reis met City Maps

Klarinettist Steven Kamperman kennen we onder meer van HOT Het Orgel Trio, Bite the Gatze en het Turks Nederlandse ensemble Baraná. Hij componeerde ook twee veelgeprezen opera’s en muziek bij een stille film. Een veelzijdig muzikant en componist die graag over grenzen beweegt.

Onder het motto It’s not a concert, it’s a trip! neemt hij je vandaag met zijn nieuwe kwartet mee op een muzikale en visuele tocht door een verbeelde stad. Op zijn nieuwe album City Maps (Zennez Records) vormen zijn composities een stadsplattegrond, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘Old Bridge’. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraars langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes worden geleid.

Live krijgt deze trip nog een extra dimensie door de kleurrijke abstracte collages van visual artist Henrietta Müller.

Jazzflits schreef over het album: “Aldus wordt ‘City Maps’ inderdaad een boeiende reis voor tussen je oren. De beeldende kracht van de stukken is sterk en het kwartet is zorgvuldig samengesteld uit muzikanten die zich graag voor de groepsklank en het invullen van de composities inzetten.

Kamperman werkt in City Maps samen met bassist Dion Nijland, de Belgische trompettist Bart Maris (winnaar Cultuurprijs Gent 2021) en de jonge veelzijdige gitarist Jorrit Westerhof. In hun muzikale tocht vermengt zich een groot contrast aan invloeden: van Ornette Coleman tot swing jazz, van rock tot minimal, van hedendaags gecomponeerd tot moderne grooves. Door de gelaagde composities en het improviseren komen nieuw en oud op natuurlijke wijze bijeen, zoals dat ook in de steden om ons heen gebeurt. Met als resultaat een bijzondere, weerbarstige schoonheid. ‘Urban chamber jazz’ is hun eigen benaming van dit levendige geheel.

Het concert begint, zoals gebruikelijk, om 16.00 uur en de entree bedraagt 18 euro (voor leden/jongeren/studenten/ 12 euro)

 

aff 2022-03-06 STEVEN KAMPERMAN-pagina001