Jazz Inverdan en Jazz in de Winkel presenteren Spoken Quartet – Home

Jazz Inverdan en Jazz in de Winkel presenteren Spoken Quartet

Aanstaande zondag (3 december) presenteren wij van Jazz Inverdan in samenwerking met Jazz in de Winkel een zinderende ‘after party’ van het festival in de vorm van het Spoken Quartet van trompettist Gijs Levelt.

Het klinkt misschien paradoxaal, maar de coronaperiode heeft ook mooie dingen opgeleverd. Zo had de drukbezette trompettist Gijs Levelt (onder meer bekend van de Amsterdam Klezmer Band en STriCat) eindelijk eens tijd om zich te verdiepen in elektronica. Met behulp van loopstations en effectapparatuur maakte hij het soloalbum Spoken. Dat werd opgepikt door radiomaker Jan Douwe Kroeske die hem podium bood. Toen de wereld weer normaal werd, wilde Levelt ook de boer op met de nieuwe muziek die geïnspireerd werd door de elektrische periode van Miles Davis en Scandinavische vakbroeders als Nils Petter Molvær en Arve Henriksen. Hij vond dat hij daar een band voor nodig had, en hij verzamelde een kwartet gelijkgestemde zielen om zich heen. Dat het een dream team opleverde, mogen we extra blij om zijn, want met toetsentovenaar Schmid, basgitarist par excellence Mark Haanstra en groovebeest én klankmagiër Joost Lijbaart op slagwerk staat er inderdaad een bezetting om U tegen te zeggen. Het debuutalbum Bustle kon dan ook op lovende kritieken in de pers rekenen.

En om het feest compleet te maken heeft de groep ook nog een speciale gast uitgenodigd, in de vorm van saxofonist Janfie van Strien (ook bekend van de Amsterdam Klezmer Band).

En, zoals u elders in deze Nieuwsbrief kunt lezen, hebben bezoekers van Jazz in de Winkel gratis toegang. Bovendien krijgen lezers van deze Nieuwsbrief korting op een festivalticket.

 

aff 2023-12-03 Gijs Levelt Spoken Quartet-pagina001